روشویی کابینتی، یکی از محبوبترین انواع روشویی است. نصب روشویی یک کار تخصصی است و نیاز به یک متخصص دارد اما اگر خودتان دست به آچار هستید و تصمیم به نصب روشویی کابینت خانهتان را دارید، در ادامه با مجله فروشگاه صنایع همراه باشید. در این مقاله به بررسی و آموزش نحوه نصب انواع روشویی خواهیم پرداخت.
مدل های روشویی کابینتی
کابینتهای روشویی، با توجه به سبک طراحی و متریال های بکار رفته در آنها انواع مختلفی دارند و هرکدام روش نصب خاص خودشان را نیز دارند. اما به طور کلی میتوان روشوییهای کابینتی را به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد:
- روشویی کابینتی دیواری یا وال هنگ
- روشویی کابینتی ایستاده
- روشویی کابینتی پایه دار
استاندارد نصب روشویی کابینتی
به طور کلی نصب هر وسیلهای قاعده و قوانین خاص خودش را دارد که این قوانین استاندارد نصب میگویند. استاندارد نصب روشویی کابینتی بین 83 تا 88 سانتی متر است. این فاصله از لبه کاسه روشویی تا کف سرویس بهداشتی در نظر گرفته میشود.
امروزه معمولاً در طراحی انواع روشوییهای کابینتی حدود 85 سانتی متر ارتفاع در نظر گرفته میشود و هنگام نصب نیازی به رعایت نکته خاصی ندارد.
تجهیزات مورد نیاز برای نصب روشویی
قبل از هرکاری لازم است ابزار و تجهیزات مورد نیاز آن را آماده کنید. تجهیزات مورد نیاز برای نصب روشویی عبارتند از:
- دریل
- متر
- پیچ گوشتی
- تراز دستی
- رول پلاک
- پیچ
نکات مهم قبل از نصب روشویی کابینتی
قبل از اقدام به نصب روشویی کابینتی لازم است نکاتی را رعایت کنید. برای نصب حتما ابعاد سرویس بهداشتی خود را با دقت بالا اندازه گیری کنید و هنگام خرید روشویی کابینتی مطمئن شوید که ابعاد آن با فضای سرویس بهداشتی شما مطابقت دارد.
همچنین از دیگر نکاتی که در انتخاب روشویی کابینتی حائز اهمیت است، جنس و دوام ماده متریالی است که روشویی کابینتی با آن تولید شده است. از آنجایی که روشویی کابینتی معمولاً در معرض آب و رطوبت قرار دارد، باید از متریالی ساخته شده باشد که بتواند در برابر آب و رطوبت از خود مقاومت خوبی نشان دهد و به راحتی پوسیده و خراب نشود. چوب، MDF و فلز از محبوبترین متریالها هستند که در برابر رطوبت و آب نیز به خوبی مقاومت میکنند. برای استفاده از چوب مطمئن شوید که چوب به خوبی لاک خورده و ضد آب است.
در ادامه به آموزش نصب روشویی کابینتی خواهیم پرداخت که شما میتوانید با توجه به این مقاله روشویی خودتان را با کمترین هزینه نصب کنید.
چگونه روشویی کابینتی را نصب کنیم؟
- قبل از نصب روشویی کابینتی، تمام انشعابات را بررسی کرده و مطمئن شوید که لوله فاضلاب در جای خود قرار دارد و مشکلی ندارد.
- بعد از بررسی انشعابات نوبت به اندازه گیری میرسد که یکی از مهمترین مراحل است و به دقت زیادی نیاز دارد. اگر ای مرحله به خوبی انجام نشود، نصب موفقی را نخواهید داشت. برای این کار به دقت روشویی کابینتی را اندازه گیری کنید و محل سوراخ ها را علامت گذاری کنید.
- ارتفاع روشویی را مشخص کنید. در این مرحله باید ارتفاع روشویی را به گونهای تنظیم کنید تا افراد برای استفاده از آن مشکلی نداشته باشند. به طور میانگین ارتفاع روشویی را بین 80 تا 85 سانتی متر در نظر میگیرند.
- تراز بودن روشویی را چک کنید. دقت داشته باشید که روشویی باید کاملا تراز باشد پس این مرحله را با دقت زیادی انجام دهید.
- در این مرحله در صورتی که روشویی کابینتی شما جای انشعابات را نداشته باشد، باید در پشت بدنه روشویی محل رد شدن اتصالات و انشعابات آب گرم و سرد را سوراخ کنید و اتصالات را به روشویی نصب کنید.
- پس از نصب اتصالات نوبت به کاسه روشویی میرسد. روشویی را در جای خود قرار دهید و دقت داشته باشید تا روشویی به شکل درست و ثابت در جای خود قرار بگیرد.
- در گام بعدی برای اتمام کار نوبت به نصب سیفون فاضلاب میرسد. برای نصب سیفون فاضلاب یک لوله خرطومی 90 درجه تهیه کنید و یک سر آن را به روشویی و سر دیگر آن را به ورودی فاضلاب متصل کنید. دقت داشته باشید که به خوبی آب بندی کنید تا نشتی نداشته باشد.
نصب روشویی کابینتی پایه دار یا ایستاده
روشویی کابینتیهای پایه دار علیرغم وجود پایه، نیاز به پیچ شدن به دیوار را دارند چرا که پایهها نمیتوانند به تنهایی وزن کابینت و روشویی را تحمل کنند. در ادامهی مقاله به آموزش نحوه نصب روشویی پایه دار کابینتی خواهیم پرداخت:
- در مرحله اول باید محل سوراخ کاری را مشخص کنید. در پشت روشویی کابینتی دو قطعه به نام گونیا وجود دارد. گونیا شامل دو بخش فلزی و پلاستیکی میباشد. سرپوش پلاستیکی جدا میشود و شما با جدا کردن آن میتوانید محل نصب پیچ ها را ببینید.
- پس از علامت گذاری محل نصب، محل های علامت گذاری شده را با مته سوراخ کنید.
- در مرحله بعد، شیر دستشویی و سیفون آن را به روشویی متصل کنید. بهتر است شیر روشویی را به دیوار متصل نکنید تا نصب آن آسانتر شود.
- در این مرحله، کابینت روشویی را روی پیچ و رولپلاکها نصب کنید. واشر را روی پیچ قرار دهید، اما آن را محکم نبندید. سپس پایه روشویی را زیر کابینت قرار دهید.
- سپس، شلنگهای آب سرد و گرم روشویی را به شیرهای مربوطه روی دیوار وصل کنید. سپس لوله سیفون را به لوله فاضلاب روی دیوار متصل نمایید.
- در آخرین مرحله، با چسب سیلیکونی فاصله بین دیوار و روشویی را آب بندی کنید. و سپس با یک تست از کارکرد درست آن مطمئن شوید.
نصب روشویی سنگی
نصب روشویی سنگی دارای حساسیت زیادی است و باید به خوبی نصب شود چرا که اگر به خوبی نصب نشود علاوه بر ظاهر زشتی که به روشویی میدهد، ممکن است به خوبی کار نکند. بنابراین به ادامه این مقاله به خوبی دقت کنید تا بتوانید روشویی سنگی خود را به بهترین شکل ممکن نصب و راه اندازی کنید.
روشوییهای سنگی به طور کلی از دو تکه کاسه و کابینت جداگانه تشکیل شدهاند. در اولین قدم باید محل نصب روشویی را روی کابینت مشخص کنید. سپس سنگ را با استفاده از چسبهای مخصوصی که وجود دارد بر روی محل نصب کنید و به خوبی آب بندی کنید.
سنگ نصب شده ممکن است به مرور زمان بر اثر فشار جابجا شود پس برای جلوگیری از این اتفاق چند تکه سنگ کوچک را در زیر روشویی قرار دهید تا سنگ محکمتر شود.
بعد از آن چسبهای اضافی را به خوبی پاک کنید تا باعث خرابی سطح کابینت آن نشود. و بعد از خشک شدن چسب شیر را نصب و روشویی را تست کنید تا اطمینان حاصل کنید که روشویی سنگی به خوبی نصب شده است.
اگر بعد از نصب، روشویی تراز نبود چه کنیم؟
پس از نصب روشویی، مهم است که از تراز بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر روشویی تراز نباشد، ممکن است از نظر زیبایی ناخوشایند باشد و همچنین ممکن است باعث نشتی آب شود.
اگر بعد از نصب متوجه شدی که روشویی شما تراز نیست، میتوانید از دو روش زیر برای رفع مشکل استفاده کنید:
- اگر پایههای روشویی قابلیت تنظیم مجدد دارند، میتوانید آنها را محکمتر یا شلتر کنید تا روشویی را تراز کنید.
- اگر پایههای روشویی ثابت هستند، میتوانید از پیچهای تنظیم زیر روشویی استفاده کنید. این پیچها معمولاً در قسمت بالایی کابینت قرار دارند. با پیچاندن این پیچها، میتوانید روشویی را به سمت بالا یا پایین حرکت دهید و آن را تراز کنید.
با این روشها میتوانید روشویی را تراز کنید اما در هنگام این کار توجه داشته باشید که حتما از ابزار مناسب استفاده کنید تا از آسیب دیدن آن جلوگیری کنید و همچنین آببندی را به خوبی انجام دهید تا بعداً روشویی دچار نشتی نشود.
نتیجه گیری
در این مقاله با نحوه نصب و راه اندازی انواع روشویی آشنا شدید. نصب روشویی یکی از کارهایی است که ممکن است هزینهبر باشد و افراد را از خرید روشویی منصرف کند اما با این مقاله شما میتوانید خودتان انواع روشویی را با کمترین هزینه نصب و راه اندازی کنید. اگر قصد خرید چینی بهداشتی از جمله خرید روشویی پایه دار، خرید روشویی کابینتی و… را دارید میتوانید از وب سایت فروشگاه صنایع هر کجای کشور که هستید به صورت آنلاین ثبت سفارش کنید تا در اسرع وقت محصول خود را تحویل بگیرید.